Ærø ohøj - den maritime tur

Der findes ingen steder i Danmark, hvor det maritime spiller en større rolle end på Ærø. Her er duften af tjære og synet af prægtige gamle træskibe en del af hverdagen. På denne tur får I et godt indblik i øens glorværdige søfartshistorie.

Vi besøger en lang række forskellige seværdigheder, institutioner, museer og aktive virksomheder, der alle har en relation til søfarten. Turene kan sammensættes helt individuelt, og nedenfor ser I nogle af de mange forskelligeartede forslag der alle er et besøg værd.

MMarstal navigationsskole har eksisteret siden 1860 og har sine hovedydelser på uddannelsen af navigatører.

SSøby Værft er Danmarks fjerde største skibsværft. Værftet beskæftiger ca. 100 mand.

DDet Gamle Værft i Ærøskøbing udfører skibsrestaurering på nittede skibe på historisk korrekt vis.

byg2 dora1
Marstal Søfartsmuseum

Her oplever I den ægte søfartshistorie, med mange minder fra Marstal by og dens søfartsliv. Kom med ombord på coasteren "Dora", og prøv hvordan det føles at sejle en coaster i 1950'erne. Flotte skibsmodeller og mange kuriøse effekter hjembragt fra alverdens fjerne egne.
Start med at besøge søfartsmuseets hjemmeside

MMarstal Kirke, opført 1738. Syv kirkeskibe fortæller om byens tilknytning til havet og søfartens udvikling til vore dage

SSkjoldnæs Fyr, opført 1881 på Ærøs nordvestlige spids. Fantastisk udsigt over Det Sydynske Øhav.

Fantastisk tur med venlige chauffører, der virkelig har styr på den ærøske historie. Kan klart anbefales.
Jytte P., Fredensborg

EEriksens Plads i Marstal er et af arnestederne for træskibsbygning med rødder tilbage til dansk sejlskibsfarts guldalder.

FFlaskepeter i Ærøskøbing er en imponerende samling af skibsmodeller og flaskeskibe, hovmester Peter Jacobsens hobbyarbejde.

BBonavista er en af Marstalflådens talrige New Foundlandsskonnerter.